Paikalliset hyväntekeväisyyshankkeet

Kouvolan klubien paikallisia  hyväntekeväisyyshankkeita.

Harrastusmahdollisuuksia nuorille
Nuorten syrjäytyminen

Kouvolan rotaryklubit haluavat auttaa nuoria tutustumaan heitä kiinnostaviin harrastusmahdollisuuksiin yhteistyössä Kouvolan kaupungin nuorisotoimen etsivän nuorisotyön nuorisotyöntekijöiden kanssa.

Jousi12

Yhteistyössä paikallisten yhdistysten ja toimijoiden kanssa järjestetään nuorille pienimuotoisia tilaisuuksia,  joissa yhteistyökumppanit esittelevät toimintaansa ja harrastusta.  Nuoret valitsevat itse kohteet.

Tähän mennessä olemme tutustuneet ratsastukseen, jousiammuntaan ja kotiruuan tekemiseen.  Kevätkaudella  2014on tulossa biljardi, salibandy, golf ja kalastus .  Nuoria tilaisuuksissa 8-10 ja muutamaon jo löytänyt mieleisen harrastuksen.

Rotarit hoitavat yhteydet yhdistyksiin ja toimijoihin-nuorisotoimen kautta löytyy kiinnostuneet nuoret.  Rotarit hoitavat myös käytännönjärjestelyt kuten kuljetukset, esittelytilaisuuksien suunnittelun ja osallistuvat tarvittaessa niiden kustannuksiin.

Rotarit voivat myös tukea nuorta harrastuksen aloittamisessa, esim. maksamalla vähävaraisen nuoren osalta ensimmäisen vuoden jäsenmaksun tai osallistumalla välineiden hankintakustannuksiin tms.

Tavoitteena on yhdessä mukanaolevien kanssa saada mahdollisimman monta nuorta heitä kiinnostavan harrastuksen pariin ja toisaalta tukea paikallisten yhdistyksien ja  seurojen toimintaa.

Hanketta on tukeneet Rotarysäätiö ja Kouvolan aikuiskoulutuskeskus

Hyvät tavat ja työelämä

(Kilpailujuliste)

Koulujen 9 –luokkalaisiin nuoriin kohdistuva projekti, jonka tarkoituksena on tarjota koulun päättäville nuorille käytännön tietoja ja taitoja sekä edistää hyviä  käytöstapoja  kilpailun avulla.

Rotarit käyvät kertomassa nuorille käytännön   elämän taidoista kuten työnhakemisesta, työhakemuksen täyttämisestä, pankki- ja velka-asioista,  työpaikan käytöstavoista,  esiintymisestä ym.   Aiheet valitaan yhdessä koulun kanssa. Oppilailla on myös kilpailu,  jossa  keväällä kukin 9-luokka palkitsee keskuudestaan parhaiten vuoden aikana käyttäytymistään parantaneen nuoren. Palkintona on joko pieni rotarien  stibendi tai kesätyöpaikka.

Rotarien Järvi-Suomi haaste

Edistetään Väliväylän vesistön suojelua.  Vesistöstä saa  Kouvola ja lähes koko Kymenlaakso juomaveden.  Projekti toteutetaan siten,  että yhteistyökumppaneiden kanssa tuotetaan ympäristöopas,  joka jaetaan kaikkille Väliväylän varrella asuville ja siellä loma-asunnon omistaville.   Oppaassa on käytännöntietoa Väliväylän tilasta ja siitä, mitä jokainen voi tehdä vesistön ja ympäristön hyväksi.

 

SriLanka

Pieni Sininen Elefantti

Kuusankosken klubin ympäristönsuojelun  pilottihanke   Sri Lankassa. Yhteistyössä Pieni Sininen Elefantti ry:n kanssa tuetaan Madihan kylässä jätehuollon yms edistämistä.   Muita tukijoita Kymenlaakson jäte  ja ELY keskus.

Kaikki Kouvolan rotaryklubit ovat rahallisesti tukeneet vuosittain  mm.  Rotarien polion hävittämiseen maailmasta tähtäävää projektia Polio End Now.

Koulujemme lähivedet    - yhteinen projekti UPM:n kanssa käynnistettiin  22.11.2016

Koulujemme lähivedet

Comments are closed.