Kansainvälisyys

Polio End Now

Kuva4Vuonna 1985 Rotarit käynnistivät kampanjan polion torjumiseksi, joka oli alkusysäys kansainväliselle polion hävittämishankkeelle. Poliohalvaustapauksia oli silloin 125 maassa 350.000.  Yli 1000 lasta päivässä halvaantui.

Mukaan tulivat  maailman terveysjärjestö WHO ja YK:n lasten järjestö UNISEF ja lukuisa joukko maailman eri valtioita.

Rotarit ovat   lahjoittaneet kampanjaan yli mijardi USA:n dollaria. Myös käytännön rokotustyössä on ollut mukana suuri joukko rotareita.

Poliota on löytynyt viimevuonna  enää Pakistanista ja Afganistanista.  2013 julistettiin Intia poliovapaaksi maaksi.  Afganistanissa sota  on vaikeuttaneet tilannetta.

Rotareiden lahjoitukset ja rokotuskampanjat jatkuvat ja tavoitteena on, että lähivuosina maailma voitaisiin julistaa poliovapaaksi.

Arvioidaan,  että yli 5 miljoonaa ihmistä, jotka olisivat sairastuneet ilman rokotuksia polioon, kävelevät nyt.  Yli 250.000  kuolemaa on rokotusten avulla estetty.

Muita käynnissä olevia kansainvälisiä projekteja                                    Vesiprojekti

Tyttöjen kouluolojen parantaminen tukemalla  mm. Intiassa käymälöiden ja sanitteetitilojen rakentamista kouluihin.  Tytöt eivät voi siellä mennä kouluun WC:n puuttumisen vuoksi.

Vesiprojektit Afrikassa ja Aasiassa rakentamalla puhtaan veden saamiseksi kaivoja.  Rotarit tukevat myös AID:sin ja Ebolan vastaisia kampanjoita Afrikassa.

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.